lauantai 12. heinäkuuta 2014

Koonti lukumaratonista

Heti ensiksi sanon huomanneeni vasta nyt, että myös tässä kuussa, itse asiassa jo ensi viikolla, järjestetään kaikkien yhteinen lukumaraton! Mitenköhän olen saanut tämän tiedon menemään ohi silmieni.. En siis mitenkään ylpeydestä maratoonannut yksin, vaan en ollenkaan tajunnut että yhteinenkin on vielä tulossa. Hupsista! Toisaalta, minulla on näillä näkymin menoa tuolloin 16.7., joten en olisi kuitenkaan voinut osallistua. Harmi kyllä, sillä olisi ollut kivempi viettää maratonia muiden kanssa samaan aikaan :( seurailen kuitenkin muiden etenemistä ahkerasti!

Sittenpä tämän lukumaratoni jälkeisiin tunnelmiin!

Ryhtyminen tähän maratoniin oli vähän extemporempi kuin viime vuonna. Viime vuonna osasin valmistautua jo edellisenä päivänä tulevaan "koitokseen", mutta tänä vuonna päätin ryhtyä maratoniin samana päivänä paria tuntia ennen aloitusta. Vaikka en tiedä, voiko tähän nyt hirveämmin valmistautua, niin tuntuu että viime vuonna olin valmiimpi. Nyt tuntuu, että eksyin liikaa säheltelemään ihan muuta lukemisen sijasta. Eipä tämä onneksi kovin vakavaa ole :D

Luetuksi tuli 458 sivua, melkeinpä sata sivua vähemmän kuin viime vuonna. Tämä selittyy muun puuhaamisen paljoudella ja ehkä myös sillä, että viime vuonna mukana oli esimerkiksi nopealukuisempi runoteos. Vähän kyllä ärsyttää, että touhusin muuta ja löysäilin liikaa. Ihan sen takia tekisi mieli osallistua myös ensi viikon maratoniin (jos vaikka menot sallisivatkin) ja testata, auttaisiko parempi valmistautuminen. No, pitää katsoa, ehkä se yksi maraton kesässä riittää.. tai sitten ei :)


Tässä vielä yhteenveto maratonin aikana lukemistani:
- Anna Pihlajaniemen Adoptiomatka loppuun (66 sivua)
- Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjoa sivulle 234 (huippuuuuuu!)
- Tove Janssonin Muumipapan urotyöt kokonaan (158 sivua)

Yhteensä 458 sivua ja bonuksena palanut olkapää..

Lukemistani raapustelen arvioita myöhemin, mutta lyhyesti: Adoptiomatka oli todella mielenkiintoinen, uppouduin Tuulen varjon maailmaan aivan täysin ja Muumipapan urotyöt saivat hihkumaan ääneen. Hyviä kirjoja tuli ainakin valittua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti