sunnuntai 19. tammikuuta 2014

TBR100 ja lukusuunnitelmia vuodelle 2014

Monessa blogissa on listattu sata teosta, jotka haluaisi vielä joskus lukea. Tämä lista on ollut minullakin jo pitkään työn alla, ja nyt sain sen viimeisteltyä! Minun TBR100-listani voi nähdä täältä. Sisällytin siihen kiinnostavimpia kirjoja niin klassikoiden kuin uudempienkin teosten joukosta. Listalla on sekä pitkään lukulistalla viihtyneitä että vasta kiinnostuksen herättäneitä kirjoja. Tiedän, että kohta tulee mieleen, että tuo ja tuo kirja olisi pitänyt siihen mahduttaa, mutta harmi kyllä, kiinnostavia kirjoja on enemmän kuin se sata! Innolla lähden lukemaan mahdollisimman paljon TBR-listani kirjoja, mutta en laita niiden lukemiselle mitään aikarajaa, vaan luen niitä ja muita mielenkiintoisia kirjoja sopivassa suhteessa.

Päätin, etten ota tälle vuodelle mitään sen kummempia lukuhaasteita viime vuoden kotimaisten kirjailijoiden haasteen jatkamisen lisäksi. Tenttikirjojen ja muun oppimateriaalin lukemisessa ajallaan on haastetta kerrakseen! :D Tavoitteena on kuitenkin lukea yhteensä 45 kirjaa tänä vuonna, joista ainakin 15 olisi TBR100-listalta.

Minkäslaisia lukusuunnitelmia teillä on tälle vuodelle? :)

4 kommenttia:

 1. TBR-listallasi on monta kaikkien aikojen kirjasuosikkiani kuten Sovitus, Miehet jotka vihaavat naisia, Vettä elefanteille, Mielensäpahoittaja, Annan nuoruusvuodet, Ruusun nimi, Sinuhe egyptiläinen ja Leijapoika. Ihanaa kirjavuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hienoa kuulla että suosikkeja löytyy listalta! :) vielä enemmän innostaa tarttua noihin mahdollisimman pian!

   Kiitos ja samoin antoisia lukuhetkiä myös sinulle :)

   Poista
 2. Minulla ei ole TBR-listaa, mutta hillitön kasa lukuhaasteita löytyy. :) Olen miettinyt TBR-listan tekemistä, mutta jotenkin semmoisen olemassa olo menisi minulla helposti suorittamisen puolelle. Ja kirjojen valintakin tuntuu vaikealta, lukemattomia on niin paljon ja lisää kirjoja ilmestyy kaiken aikaa. Olen siis jättänyt TBR-listat tekemättä, eivät taida olla minun juttuni. Toisten listoja kyllä tutkin mieluusti ja bongailen sieltä luettavaa. :) Sinullakin on kiva lista, jotain olen sieltä lukenut mutta muutama kiintoisa tarttui taas haaviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, saattaa olla että listan myötä tulee joillekin suorittamisen makua, mutta sen välttämiseksi en laittanut listan lukemiselle mitään aikarajaa.. Tein sen oikeastaan sen takia, että vihdoin haastan itseni lukemaan kirjoja, jotka niin kovin pitkään ovat viruneet kiinnostavina, mutta joihin kuitenkaan en ole jostain syystä tarttunut. Lukuhaasteet jätin tänä vuonna vähemmälle, koska niiden kohdalla taas alkoi minulla ehkä liian suorittamiseksi menemään. Ajattelin lukea rennosti mitä mieli tekee :)

   Toisten tbr-listoja on kyllä mukava tutkailla! Niistä löytää yleensä aina jotain uutta kiinnostavaa luettavaa :)

   Poista