keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Esittelemättömät kirjaostokset

Heti aluksi kerron, että intouduin tekemään blogille Twitter-tilin! Siellä on tarkoitus jakaa sellaisia pikkukuulumisia, joista ei oikein viitsi blogipostausta tehdä. Esimerkiksi matkojen varrelta on kätevää jakaa juttuja Twitterin kautta. Siellä on tosi kätevä seurata myös teitä muita bloggaajia! Tervetuloa seuraamaan, jos vähänkään kiinnostaa :) Myös alempana blogin sivupalkissa näkyy viimeisimmät twiittini.


Ja sitten niihin kirjaostoksiin! On paljon yksittäin ostettuja kirjoja, joita en ole vielä täällä esitellyt, joten esitelläänpäs ne kaikki nyt samalla kertaa.

Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo, 1e
Tämän ostin viime kesän pääsykoereissulta eräältä kirpputorilta Jyväskylästä. Olen kuullut paljon positiivisia mielipiteitä tästä kirjasta, joten kotiutin sen mielelläni.

Torey Hayden: Hiljaisuuden lapset, 2e
Toissapäivänä kirpparilla käydessäni sattui silmiin tämä kirja. Äitini ja minä olemme ihan hullaantuneita Haydeniin, ja ostamme tämän kirjoja yhteiseksi aina, kun sattuu löytymään jostain edullisesti. Naurattaa, kun aina vuorotellen soitamme toisillemme: "Joko meillä on tämä ja tämä Haydenin kirja? Eikö? No minäpä ostan tämän sitten ilman muuta!"

Marian Keyes: Anybody Out There, 2,5e
Toissapäivän kirpparireissulta lähti mukaan myös tämä teos. Silloin tällöin kaipaa vähän kepeämpää luettavaa, ja lisäksi olen koettanut ruveta lukemaan enemmän englanniksi. En myöskään ole vielä koskaan lukenut Keyesin kirjoja. Kolme syytä kotiuttaa tämä kirja siis!

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät, 4,95e
Tämän löysin joskus viime vuonna Suomalaisen kirjakaupan alesta. Jääskeläisen kirjoihin on pitänyt tutustua jo kauan, ja tämän hintakin oli kukkarolle sopiva. Odotan innolla tähän tarttumista!

Gregory David Roberts: Shantaram, 6,60 e
Olen ehkä joskus maininnut, että olen huono lainaamaan tuhannen sivun tiiliskiviä kirjastosta, sillä en saa niitä välttämättä kuukauden laina-ajan puitteissa luettua. Niinpä Adlibriksen sivuilla viime kesänä vieraillessani hihkaisin innosta, kun erittäin kiinnostava Shantaram oli alennuksessa, vieläpä kovakantisena.

Nora & Pirkko-Liisa Surojegin: Untu ja sydäntalven salaisuus, 3,99e
Tämän lastenkirjan muistan joskus esiintyneen Leena Lumin blogissa, ja sieltä se on jäänyt minulle mieleen. Pyörittelin tätä ensin Suomalaisen kirjakaupan alessa, mutta jätin sen sitten vielä hyllyyn. Hyvä että jätinkin, sillä seuraavaksi menin Anttilaan ja löysin saman kirjan sieltä puolta halvemmalla! Sitten en enää miettinyt, vaan marssin kassalle. Tämä on jotenkin niin sympaattisen oloinen kirja, että ilolla luen tätä vaikkapa veljentytölle. Tai vaikkapa vaan itsekseni. Tykkään pienistä menninkäismäisistä ja tonttumaisista otuksista, ja lisäksi kirja sisältää suomalaista kansanperinnettä ja ihanan kuvituksen.

Semmoisiapa tällä kertaa. Oletteko kenties lukeneet jonkin ostoksistani? Mielelläni kuulen teidän mielipiteitä! :)

4 kommenttia:

 1. Tuulen varjo on mahtavuutta! Olen lukenut myös Keyesin, tosin suomeksi, ja se on yksi parhaimmista hänen kirjoistaan mielestäni. Keyes on hömppäsuosikkini, ja alkaa olla niitä viimeisimpiä, en oikein jaksaa innostua hömpästä niin kuin ennen. Vaikkakin Keyes on juuri siksi niin cool, kun hänen hömpässään on särmää! =D Jääskeläiseltä olen lukenut Lumikon ja yhdeksän muuta, se oli ihan okei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla Tuulen varjon lukemista!! Ja hmmm, miksiköhän en ole Keyesiin vielä tutustunut? Täytyy aloittaa tutustuminen pikimmiten :) Myös mainitsemasi Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta odottaa kirjastopinossa lukemistaan..

   Poista
 2. Hyvän näköinen kirjapino ja voi että noita hintoja!! Minäkin ostin hiljattain tuon Shantaramin, vielä en ole ehtinyt tosin aloittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) joo, tuon hintaiset kirjat ovat opiskelijabudjetillekin sopivia. Hyvin harvoin näkee minun ostavan normaalihintaisia uusia kirjoja, sillä ne ovat melkoisen kalliita. Haluaisin kyllä tukea kirjailijoita ja kustantajia ostamalla kirjat uutena, mutta 20-30 euroa on kuitenkin aika iso lovi (opiskelijan) lompakkoon. Kirpparit on hyvä tapa myös "kierrättää" kirjoja, jos ne muuten menisivät roskiin. :)

   Poista