maanantai 30. joulukuuta 2013

Ville Pirinen: Tärkeitä asioita

Kustantaja: Suuri kurpitsa
Julkaisuvuosi: 2011
Sivuja: 49

Ville Pirisen Tärkeitä asioita -sarjakuvateokseen en ole kovin usein törmännyt blogimaailmassa, joten ajattelin nyt nostaa sen esille. Ville Pirisen tuotantoon tutustuin aluksi levynkansitaiteen muodossa ja tänä syksynä tajusin että hän on piirtänyt myös sarjakuvia. Niinpä tartuin innolla tähän lyhyehköön sarjakuvateokseen.

Kirjassa annetaan ääni aivan tavallisille ihmisille, jotka haluavat äänensä kuuluviin. Aiemmin strippejä on julkaistu Helsingin sanomien Nyt-liitteessä. Alussa en oikein tajunnut kirjan ideaa, joten tuntui vähän tylsältä, kun kirjassa ei ollut minkäänlaista tarinaa tai juonta. Jokaisella sivulla on eri ihminen, joka puhuu itselleen tärkeästä asiasta. Puhutaan muun muassa omenamehuista ja keitetyistä kasviksista. Vallan arkisista asioista siis, mutta siinäpä nähdään miten erilaiset asiat ovat eri ihmisille tärkeitä.

Ville Pirisellä on omanlaisensa piirustustyyli, joka erottuu joukosta ja jonka tunnistaa aina. Teos oli ihan mukavaa luettavaa, mutta ei kuitenkaan mikään tajunnanräjäyttävä lukukokemus. Niin kuin ei kaikkien tarvitsekaan olla.


http://4.bp.blogspot.com/-OOHeB8kUurM/Tv3RAsYpzDI/AAAAAAAAAB4/zlA4wyPLfvw/s1600/star.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-OOHeB8kUurM/Tv3RAsYpzDI/AAAAAAAAAB4/zlA4wyPLfvw/s1600/star.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-OOHeB8kUurM/Tv3RAsYpzDI/AAAAAAAAAB4/zlA4wyPLfvw/s1600/star.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti