maanantai 30. joulukuuta 2013

Tove Jansson: Muumit - sarjakuvaklassikot II

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2009
Sivuja: 84
Alkuteos: Mumintrollet I (1957) & Mumintrollet II (1958)
Suomentanut: Anita Salmivuori ja Juha Tolvanen

Innostuin viime vuonna lukemaan Muumi-sarjakuvia. Vuosi sitten luin ensimmäisen osan sarjakuvaklassikoista, mutta en jostain syystä ole siitä blogannut. Tämän toisen osan parissa viihdyin paljon paremmin kuin muistan viihtyneeni ensimmäisen osan kanssa. Tällä osallistun myös sarjakuvahaasteeseen. Monta kertaa tuli hymy huulille, ja pari kertaa jopa nauratti!

Teos on kokoelma, jossa on kaksi alunperin Muumipeikko II'ssa julkaistua tarinaa (Vaarallinen talvi ja Kuvitteluleikki) ja kaksi alunperin Muumipeikko III'ssa julkaistua tarinaa (Talonrakennus ja Aloitamme uuden elämän). Suosikikseni nousi Kuvitteluleikki, jossa kuvitellaan vaikka minkälaista ja koetetaan saada tiukka Vilijonkkakin leikkiin mukaan. Siivotessa voi leikkiä maanjäristystä ja koira voi muuttua kissaksi maalaamalla sen turkkiin muutaman raidan. Muumien puuhia on riemastuttava seurata. Ainakin minulle tuli sarjakuvaa lukiessani sellainen olo, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

Pidin tästä tosi paljon. Muumeja lukiessa oivaltaa paljon asioita myös omasta elämästä. Aiemmin olen lukenut enemmän niitä romaanimuotoisia muumeja, mutta tarinat toimivat myös sarjakuvamuodossa. Jos haluaa jotain mukavaa luettavaa, on Muumit aina takuuvarma valinta.
Mymmelin kasvatusmetodit, hihi
http://4.bp.blogspot.com/-OOHeB8kUurM/Tv3RAsYpzDI/AAAAAAAAAB4/zlA4wyPLfvw/s1600/star.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-OOHeB8kUurM/Tv3RAsYpzDI/AAAAAAAAAB4/zlA4wyPLfvw/s1600/star.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-OOHeB8kUurM/Tv3RAsYpzDI/AAAAAAAAAB4/zlA4wyPLfvw/s1600/star.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-OOHeB8kUurM/Tv3RAsYpzDI/AAAAAAAAAB4/zlA4wyPLfvw/s1600/star.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-OOHeB8kUurM/Tv3RAsYpzDI/AAAAAAAAAB4/zlA4wyPLfvw/s1600/star.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti