tiistai 31. joulukuuta 2013

Koonti vuodesta 2013

Heipä hei! Vuosi on tullut loppuunsa ja aika on taas kulunut hurjaa vauhtia. Vuosi 2014 kolkuttelee jo ovella, ja tänä iltana sen tuloa juhlistetaan ympäri maailmaa.


Vuosi 2013 oli minulle uusien kokemusten aikaa: muutin ensimmäistä kertaa omilleni, aloitin yliopisto-opinnot ja menin rohkeasti mukaan erilaiseen toimintaan (esim. ainejärjestöömme). Toivottavasti vuosi 2014 tuo myös tullessaan uusia kokemuksia! Olisi ainakin tarkoitus matkustella sellaisissa maissa, joissa en ole ennen käynyt!

Tämän vuoden kohokohtiin kuuluu juurikin yliopisto-opiskelun aloittaminen, alkuvuoden kouluavustajan tehtävät, pitkä kesäloma, Lontoon-matka ja etenkin Harry Potter -studioilla käynti ja tietenkin hyvät kirjat!

Goodreadsin mukaan luin tänä vuonna 42 kirjaa ja 9881 sivua. Viime vuonna luin 35 kirjaa, mutta sivuja oli 10476. Tänä vuonna mukana oli paljon 'pieniä' kirjoja ja esimerkiksi sarjakuvateoksia, jotka vähentävät sivumäärää. Lukutavoitteeni, 40 kirjaa, kuitenkin täyttyi :) Osallistuin myös ensimmäiseen lukumaratoniini kesällä! Kyseessähän oli kirjabloggaajien ensimmäinen yhteinen lukumaraton. Se oli jännää, ja aion kokeilla ehdottomasti uudestaan!

Tänä vuonna mieleen jäivät erityisesti...
Brian Selznick: Hugo Cabret
William Golding: Kärpästen herra
Haruki Murakami: Suuri lammasseikkailu
Aki Ollikainen: Nälkävuosi
Eve Hietamies: Yösyöttö
Sergei Dovlatov: Matkalaukku
Emma Donoghue: Huone
Väinö Linna: Tuntematon sotilas (arvio tulossa)
Veera Vaahtera: Onnellisesti eksyksissä (arvio tulossa)


Sen sijaan pienoisesti petyin näihin...
J.K. Rowling: Paikka vapaana
Haruki Murakami: Norwegian wood

Sain tänä vuonna suoritettua yhden haasteen, Seitsemän sarja -sarjishaasteen, kokonaan. Luin siis 7 sarjakuvateosta, ja ne ovat...
7. Pertti Jarla: Fingerpori 1 & 2

Aloitin myös kotimaisten kirjailijoiden haasteen, josta sain luettua 6/13. Tätä haastetta jatkan ensi vuonna.

Vuosi 2013 oli aivan hyvä, jospa ensi vuodesta tulee myös yhtä hyvä, ellei jopa parempi!

Iloista ja kirjarikasta uutta vuotta 2014 ja todella paljon kiitoksia kaikille lukijoille! ♥

2 kommenttia:

  1. Iloista ja kirjaisaa tulevaa vuotta sinulle! Minä voisin tehdä uuden vuoden kunniaksi lupauksen että tulen vihdoinkin lukemaan Nälkävuoden ja Kätilön. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)

    Joo, voisin itsekin sellaisen lupauksen tehdä, että vihdoin kuuntelen tuon kauan jumittaneen Nälkäpelin kakkososan äänikirjan loppuun! Kätilö kiinnostaisi myös. Saa nähdä, milloin siihen tarttuu..

    VastaaPoista