maanantai 9. joulukuuta 2013

Katsaus lukuhaasteisiin

Aika kiitää hirveätä vauhtia eteenpäin ja kohta on jo käsillä tämän vuoden loppu. Ajattelinpa tässä blogin herättelemiseksi tehdä kokoavan postauksen tämän vuoden lukuhaasteiden tilanteesta.

Vuoden alussa päätin siis lähteä tavoittelemaan kotimaisten kirjailijoiden haasteen, sarjakuvahaasteen ja mielenterveyshaasteen onnistumista. Pakko sanoa, että mielenterveyshaasteen hylkäsin ihan kokonaan joskus syyskuussa, sillä en tahtonut saada kirjoja käsiini eikä muutenkaan aikaa ollut tarpeeksi. Jospa kuitenkin saan kirjoja luettua myös siitä genrestä mahdollisimman pian.

Vuoden alussa ajattelin kotimaisten kirjailijoiden haasteesta, että "helppoahan se on vuodessa tuo 13 kirjaa saada luettua", mutta toisin kävi. En vaan kovin innokkaasti tarttunut kotimaisiin kirjoihin alkuvuodesta, ja loppuvuodesta ei sitten enää ehtinytkään opiskelukiireiden vuoksi. Ajattelin, että kerrankin saan kotimaista luettua kun se on ihan haasteenakin! Tähän mennessä olen lukenut 5/13, ja joukkoon mahtuu oikeastaan vain yksi sellainen, jonka tämä haaste sai minut lukemaan. Muut luin muuten vaan, en haasteen kannalta. Erityisen iloinen kuitenkin olen, että sen yhden luin tämän haasteen motivoimana. Kyseessä on Väinö Linnan Tuntematon sotilas, joka on ollut tbr-listallani pienen ikuisuuden. Tämän haasteen tullessa kohdalle ajattelin sen viimein lukea, eikä ollut huono päätös ollenkaan! Siitä lisää myöhemmin.

Kuitenkin monet, monet pitkään lukulistalla olleet suomalaiset kirjat jäivät lukematta (ainakin tähän mennessä, kun vuotta on vielä jäljellä reilut kolme viikkoa). Mutta ei se mitään! Jatkan tästä ensi vuonna. Tänä syksynä esseiden ja muiden kouluöiden vuoksi ei ollut hirveästi intoa lukea muuta kirjallisuutta, mutta toivottavasti tulevalla joululomalla on aikaa uppoutua ihan kunnolla kaunokirjallisiinkin teoksiin. Tahdon ensi vuoden aikana saada luettua loputkin kolmestatoista kotimaisesta, jotka listasin. On aikakin tutustua esimerkiksi Pasi-Ilmari Jääskeläiseen, Miika Nousiaiseen ja Kjell Westöön. Kuten myös niihin muihin, jotka listaltani löytyvät.

Sarjishaasteen aion saada tänä vuonna taputeltua, eikä siihen olekaan enää kuin kaksi luettavaa teosta (arviot tosin tekemättä parista).

Mukavaa joulunodotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti