tiistai 13. elokuuta 2013

Lontoo ja melkoinen "only in Finglish" week

Kotiuduin Lontoosta jo viikko sitten, mutta en ehtinyt kirjoittaa aiemmin muun hässäkän vuoksi. Lontoo on kyllä kiva paikka ja sieltä löytyy taatusti joka kerralle (liikaakin) tekemistä!

Tämä reissu sisälsi muun muassa:
- liian monen punnan tuhlaamista
- muutaman nähtävyyden näkemistä (pääsipähän ottamaan uudet kuvat ulkoisen kovalevyn mukana tuhoutuneiden otosten tilalle)
- ihanaa sushia aurinkoisessa katukuvassa syötynä
- vaihtelevalla menestyksellä sujuneita englanninkielisiä keskusteluja (alussa oli kyllä melkosta säätöä yrittää virittää tämä pienestä kaupungista tuleva sosiaalisesti hieman avuton minäni englanninpuhumismoodille - sitten päätettiin alkaa kaverinkin kanssa jutella pääosin vain englantia, joka tosin huomaamatta kääntyi hyvin usein suomeksi.. :D)
- vissiin elokuun kuumimman päivän Lontoossa pitkään aikaan
- kunnon fanittelua; Baker Street, Doctor Who -kauppa, Forbidden planet (me fanityttörukat seottiin täysin moisissa paikoissa), King's Crossin laituri 9 ja 3/4 + Harry Potter studio tour!!
- monta hauskaa hetkeä parhaan seuran parissa!


Muutenkin matka oli oikein kiva, vaikkakin Lontoossa on niin paljon tekemistä että kaikkea on vaikea viiteen päivään mahduttaa. Yleisesti ottaen ihmiset on tosi mukavia, oli mukava päästä käyttämään taas englannin kieltä ja sääkin oli kiva (tosin se reilu 30 asteen helle oli ehkä vähän liikaa). Seuraavan kerran olisi kiva nähdä myös muita alueita kuin Lontoota, voisi vaikka roadtrippailla muissa kivoissa kaupungeissa. Sitten kunhan saa taas vähän rahaa säästettyä...


Reissun ehdoton kohokohta oli kyllä tuo Harry Potter studio tour. Studiothan sijaitsee 20-30 kilometrin päässä Lontoon keskustasta, mutta junalla taikka bussilla pääsee kätevästi. Siellä on elokuvissa käytettyjä lavasteita, muun muassa suuri sali, Viistokuja ja Rohkelikon oleskeluhuone. Lisäksi näytteillä on kaikenmoista kuvauksissa käytettyä sälää ja vaatetusta. Jos joskus menette tuonne, aikaa kannattaa varata reilusti ainakin jos on samanlainen jumittajaluonne kuin minä.. kepeästi siellä meni 3-4 tuntia. Kaikkea teki mieli jäädä tuijottamaan ja piti yrittää takoa itselleen päähän että näitä on oikeasti käytetty niissä itselle niin tärkeissä leffoissa :D Oijoi. Viistokuja oli lempparini, oli ihan uskomatonta kävellä sen läpi. Alueelta sai ostaa myös kermakaljaa, joka oli (yllättävän) hyvää! Ja kierroksen lopussa oli kauppa.... josta teki mieli ostaa kaikki mahdollinen kaavuista taikasauvojen kautta karkkeihin. No, mukaan lähti kaksi postikorttia, paketillinen Bertie Bottin joka maun rakeita (maisteltu on ja koettu mitä kummallisimpia makuelämyksiä) ja yksi suklaasammakko, josta sain hienon Rowena Ravenclawin keräilykortin. Koko studion henkilökunta oli erittäin mukavaa ja innokasta palvelemaan, jo sen takia voisin palata takaisin. Todella hieno kokemus oli, ja suosittelen tuolla käymistä kaikille jotka edes vähän ovat hurahtaneet Potter-elokuviin! Minäkin varmaan käyn tuolla joskus uudestaan. :D
 
Lopuksi muutama napsimani kuva studioilta. Räpsin kyllä kuvia melkein kaikesta, mutta en tahdo spoilata liikaa kun on niin hienoa kokea se kaikki ilman että on nähnyt kuvista liikaa ;D Mutta jos haluatte mennä käymään siellä näkemättä mitään etukäteen, kehotan lopettamaan tämän postauksen lukemisen tähän.

Nyt tahtoisin vaan lukea Potter-kirjoja ja katsoa niitä elokuvia! Pidettiinkin kaverin kanssa Potter-leffamaraton, jolla päästiin viidenteen asti ja aloitin lukemaan ensimmäistä osaa englanniksi...

Koetan päästä kirja-arvioiden kimppuun pian!

Viistokuja
Tylypahkan pienoismalli - tämän näkeminen jos mikä oli hieno kokemus musiikkeineen kaikkineen
ostokset studio tourin kaupasta

6 kommenttia:

 1. En voi uskoa silmiäni!! Tuonne on vain päästävä!! Meinasin kaksi vuotta sitten tapahtuneella Lontoon matkallani saada shokin jo siitä, kun menimme London Zoohon ja tunnistin oitis paikan ykköselokuvasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa eeehdottomasti käydä! Olin ihan haltioissani tuolla :) London Zoo ois varmaan kans kiva nähdä ;D

   Poista
  2. Oliko muuten kermakalja alkoholitonta? :)

   Poista
  3. Juu, ihan alkoholitonta oli :)

   Poista
 2. Oi olen tuosta Harry Potter -studio tourista niin kateellinen. Jonakin päivänä minäkin vielä... Näyttää niin ihanalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä! Se oli ihana paikka :)

   Poista