sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Viime aikojen kirjaostoksia

Tervehdys täältä stressaavan arjen keskeltä! Pahoittelen, etten ole kovin aktiivisesti kirjoitellut viime aikoina, mutta pääsykokeet ja muu hölinä tuntuu vievän kaiken aikani, eikä blogiin kirjoittamiselle sitten ole enää aikaa/jaksamista. Luonnoksia on vaikka kuinka, kun vain ne ehtisi viimeistelemään. Tulin nyt kuitenkin kertomaan, mitä kirjalöytöjä olen viime aikoina tehnyt kirppareilta!

Anja Snellman: Lemmikkikaupan tytöt
En ole vielä lukenut mitään Snellmanilta, ja tämä oli kirpparilla vaan euron. Päätin sen kotiuttaa ja ottaa Lemmikkikaupan tytöt osaksi Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013 -haastetta, johon osallistun (haasteistakin tulossa erillinen postaus kunhan vain suinkin ennätän).

Torey Hayden: Nukkelapsi
Sekä minä että äitini tykkäämme Haydenin kirjoista, joten ostin tämän meille yhteiseksi parilla eurolla. Ostin myös Sähkökissan, joka ei näy kuvassa. En ostohetkellä huomannut sen olevan fiktiivinen tarina (suositaan siis enemmän tositapahtumiin perustuvia), mutta näkeepähän nyt ainakin, millaisia Haydenin fiktiiviset tarinat ovat.

Kate Jacobs: Pieni lankakauppa
Tämä maksoi myös vain 1,5e. Olen pitkään halunnut lukea tämän, ja oli mukava kotiuttaa edullinen kappale omaan hyllyyn, sillä tämä on melkein aina lainassa kirjastostamme.

Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus
Pyörittelin tätä pitkään käsissäni, kunnes hylkäsin sen takaisin hyllylle. Kirpparikierroksen loppupuolella tulin kuitenkin toisiin aatoksiin ja kävin nappaamassa tämän takaisin kätösiini. Olen kuullut tästä kirjasta kehuja, ja eihän se maksanut kuin 2e...

J.K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows
Jeee, vihdoin löysin tämän englanniksi, hyväkuntoisena, ja suht edulliseen hintaan (5e)! On nimittäin tarkoitus hommata kaikki Potterit myös englanniksi omaan hyllyyn. Nyt enkkuversioita on kolme.

J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta 1-3
Tämän kotiutin Huuto.netistä vajaalla kympillä, koska näitä minä en ainakaan löytänyt enää uutena. En halunnut sitä uutta versiota kyseisestä opuksesta, sillä mielestäni tämä vanha on paljon kivempi. En siis näitä ole vielä koskaan lukenut, mutta kiinnostaa kovin. Ottaisko kesälomaprojektiksi..

Sinikka & Tiina  Nopola: Heinähattu ja Vilttitossu
Huomatessani tämän kirpparilla eurolla, en voinut jättää tätä varhaisnuoruuteni mukavaa lukukokemusta hyllyyn. Joskushan voi antaa hyvän kiertää ja lukea tätä vaikka sukulais- tai kummilapsille..

Siinäpä oli suurin piirtein kaikki kevään kirjahankinnat. Yleensä ostan kirjoja vain kirpputoreilta, uutena ne ovat useimmiten kalliita :D Tällä hetkellä ei ole mielessä muita ostettavia kirjoja kuin se vanha vihreä versio Hobitista, sillä sekin oli hienompi kuin tuo nykyinen elokuvakansikuvalla varustettu.
Mitäs kirjoja te olette viime aikoina kotiuttaneet?

8 kommenttia:

 1. Kolmastoista kertomus on yksi lempikirjoistani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Olen kuullut samaa myös muilta, jospa saan tartuttua tähänkin pian :P

   Poista
 2. mieki pyrin ostamaan kirjani käytettynä joko divareista tai kirppiksiltä. älyttömiä hintoja kiskovat uusista kirjoista kirjakaupassa!

  Mie olen nyt lähinnä lukenu kirjahyllyssä seisoneita vielä lukemattomia kirjoja, ei ole siis tullut ostettua mitään uutta lukemista.

  Viimeisimpänä tutustuin Mary Higgins Clarkin tuotantoon (Isän tyttö ja Kauhu kiertää kaupunkia).

  Kirjastosta sattui mukaan tällä viikolla Grégoire Delacourtin Onnen koukkuja- kirja. Se oli hyvä lukukokemus, suosittelen ;)

  Mieki tykkään Torey Haydenin kirjoista. Eikä tuo sähkökissa mielestäni hävinnyt Haydenin muille kirjoille millään tavalla. (tietenkin jos antaa fiktiivisyyden häiritä lukukokemusta niin ehkä sitten..mutta jos siihen ei kiinnitä huomiota ei se vähennä kirjan lukuarvoa) ((jee selkeää tekstiä multa taas!))

  http://lizzutin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tutustua lähemmin tuohon Onnen koukkuja -kirjaan ja katsoa mistä se kertoo :) Jeps, tuo Haydenin kirja kuulosti ainakin hyvältä takakansitekstin lukiessani. Sitten huomasin, että se onkin fiktiivinen tarina, joista monet ovat sanoneet etteivät ole yhtä hyviä kuin tositarinat. En kuitenkaan usko, että se saa ihan täysin lukukokemusta pilattua :) On mielenkiintoista tietää, millaisia ovat Haydenin fiktiiviset romaanit!

   Poista
 3. Ostoksistasi olen lukenut vain Snellmanin viitisen vuotta sitten. Muistan pitäneeni :)

  Se Hobitin vihreä versio on totisesti hienompi kuin elokuvakansi! Onneksi äiti löysi (osti) sen minulle :)
  Itse ostelin kirpparilta eilen jokusen kirjan.. Pitäisi ilmeisesti vilauttaa niitäki välillä blogissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidit Lemmikkikaupan tytöistä :) Jospa minäkin!

   Vau, jospa minäkin löytäisin sen vihreän version jostakin. Kirjoita ihmeessä blogiisi kirjaostoksistasi, niistä on aina kiva lukea! :)

   Poista
 4. Omakin blogini on vietellyt hiljaiseloa pääsykokeiden vuoksi muutaman kuukauden. :) Toivottavasti sinun kokeesi sujuvat/sujuivat hyvin!

  Kivoja kirjoja olet muuten ostellut, noista olen lukenut Potterin ja Heinähatun ja Vilttitossun, sekä puolet Sormusten herrasta. Pieni lankakauppa on myös lukulistalla.

  Itse ostin viimeksi Rosamund Luptonin Sisar-kirjan, joka sinun löytöihisi verrattuna oli aika kallis, 10 euroa. Kyseinen pieni kirjakauppa kuitenkin kuuluu tunnelmaltaan omiin suosikkeihini, joten pitihän sitä nyt vähän tukea. :) Myös Michael Cunninghamin Illan tullen -romaanin ostin jokin aika sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on kaksi koetta ja parit soveltuvuuskokeet edessä.. Huhhuh, sitten pääsee kesälomalle! Jospa sinullakin menee/meni kokeet hyvin ja pääset sisälle sinne, mihin hait!

   Oi, pienet kirjakaupat on ihania! Lähipaikkakunnallani on myös yksi mukavan tunnelman omaava pieni kirjakauppa. Jostain syystä niitä on paljon kivempi tukea kuin jotain isoja ketjuja, kuten Suomalaista. :) Minulla on muuten ollut jo jonkin aikaa joitakin Luptonin kirjoja lukulistalla, niihinkin olisi kiva tutustua.

   Poista