torstai 17. tammikuuta 2013

Makaroni-kukkakaalivuoan kokkailua uuden keittokirjan ohjeella


Ainoa kirja, jonka olen tänä vuonna joulunjälkeisistä alennusmyynneistä ostanut, on Jamie Oliverin kirja Jamien ruokavallankumous. En ole kovin taitava ruoanlaittaja, mutta tässä kirjassa näkyy olevan semmoisia ohjeita, joita tämmöinen kokkailun vasta-alkajakin ehkä osaa vääntää. Ensimmäiseksi tästä kirjasta kokatuksi reseptiksi meidän kotona pääsi makaroni-kukkakaalivuoka.


MAKARONI-KUKKAKAALIVUOKA

4-6 hengelle

½ kukkakaali
200g cheddarjuustoa
100g parmesaanijuustoa
nippu tuoretta silopersiljaa
merisuolaa
400g makaronia
200g crème fraîchea

Esivalmistelut
Poista kukkakaalista vihreät suojuslehdet - Leikkaa pois kukkakaalin kova kanta - Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi - Halkaise kukkakaalin kova varsi pituussuunnassa ja viipaloi se - Raasta cheddar- ja parmesaanijuusto isoon, kuumaa kestävään kulhoon - Hienonna persiljan varret ja lehdet

Pastan keittäminen ja kastike
Pane suolalla maustettu vesi kiehumaan suuressa kattilassa - Lisää makaroni ja kukkakaali ja keitä makaronin pakkausohjeen mukaan - Aseta juustokulho kattilan päälle ja lisää juustoraasteen joukkoon crème fraîche - Sekoittele, kunnes juusto on sulanut - Jos vesi kiehuu liikaa kulhon alla, alenna lämpöä - Lisää persiljasilppu sulaneen juuston joukkoon ja mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria - Kulho on kuuma, joten pane se sivuun uunikinnasta tai keittiöpyyhettä apuna käyttäen - Valuta makaroni siivilässä tyhjän kulhon päällä, jotta saat talteen keitinveden - Kaada makaroni ja kukkakaali takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon sulanut juusto - Jos makaroniseos on liian paksua, voit ohentaa sitä tilkalla keitinvettä - Voit tarjota makaronin tällaisenaan tai paistaa vuokaan rapean kuoren grillivastuksen alla - Jos käytät vuoan uunissa, pane uuni lämpenemään kuumalle lämmölle - Lisää makaroniseokseen 1,5dl keitinvettä ja kaada seos uunivuokaan - Paista grillivastuksen alla, kunnes vuoka on kupliva ja kellanruskea

--
Kuten voi huomata, tässä on todella selkeät ohjeet, joista myös aloittelijan on helppo valmistaa ruokaa. Mitä nyt olen katsellut, niin kirjassa on sekä aloittelijoille että vähän enemmän kokanneille hyviä reseptejä. Tästä kun opettelee muutamia mukavia reseptejä niin ei tarvitse tuskailla sitten opiskeluaikoina kun ei osaa mitään muuta tehdä kuin nuudeleita keittää.. :P

Tässä repeptissä me korvasimme cheddarin mozzarellalla, koska emme tähän hätään saaneet cheddaria ja persilja jäi kokonaan pois. Uunissa ei käytetty hirveän nälän vuoksi, mutta olisi siitä tullut kauniimpi jos olisi käyttänyt vähän ruskettumassa. Lisäksi meillä juusto sulatettiin pannulla, ei kulhossa kattilan päällä. Muutoksista huolimatta ruoka osoittautui erittäin maukkaaksi!

Tämä keittokirja tulee tarpeeseen vielä monesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti