keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Uuden kirjan valitsemisen ja aloittamisen vaikeus

 Olen äärimmäisen vaikean kysymyksen edessä: Mitä lukisin seuraavaksi? Viime yönä luin loppuun Elif Shafakin Kirotun Istanbulin, joka oli sen verran mieleenpainuva kirja, että mietin yhä kirjan henkilöitä ja tapahtumia (ja haluaisin lukea niistä lisää :D). Ei siinä mitään, jos kirja olisi ollut 'ihan ok', tai jopa huono, silloin varmaan palaisin halusta tarttua uuteen kirjaan ja tarinaan. Erittäin hyvän lukukokemuksen jälkeen se on kuitenkin vaikeaa. Aamulla luin Guy Delislen Shenzenin, joka meni koska oli sarjakuva, mutta myöhemmin kun yritin aloittaa Suzanne Collinsin Nälkäpelin toista osaa, Vihan liekkejä, ei lukeminen onnistunut sitten pätkääkään. Ehkä vaan vaatii oman aikansa irrottautua edellisestä kirjasta ja upota uuteen. Nälkäpelin lukemista en kuitenkaan enää jatka kirjamuodossa, sillä muistin että olin käyttänyt audible.co.uk'ssa tarjouksen, jolla sain yhden äänikirjan ilmaiseksi. Päätinpä sitten kuunnella Nälkäpelin toisen osan englanniksi ja hioa samalla englanninkielentaitojani ja kokeilla äänikirjojen toimivuutta minulle ylipäätään!

Äsken katsoin kirjaston sivuilta omia lainaustietojani ja yritin eräpäivien pohjalta päättää, minkä kirjan luen seuraavaksi. Olen uusinut muutamia kirjoja, ja sen takia meni tuo sivupalkinkin lukujonossa-lista ihan uusiksi, sillä Kultaisella kompassillakin on eräpäivä paljon muita myöhemmin. Itse asiassa mietin, olisiko järkevämpää ottaa koko lukujonossa-palkki pois, sillä aina siihen tulee jotain muutoksia, en nimittäin osaa ennalta määrätä luettavia kirjoja tai niiden järjestystä, tykkään valita kirjan aina tilanteen mukaan. Tai sitten vaan lätkäisen siihen kaikki mahdolliset kirjat, jotka voisin sillä hetkellä lukea ja luen ne satunnaisessa järjestyksessä. Seuraavaksi eräpäivät lähestyvät Stephen Chboskyn Elämäni seinäruusuna ja Tolkienin TSH - Sormuksen ritarit -teoksilla, joista taidan lukea ensimmäisen, koska se vaikuttaa niin kiintoisalta takakansitekstin perusteella. Sormusten ritareiden pariin taidan palata, kunhan olen lukenut suurimman osan muista lainassa olevista (ellen sitten taas lainaa uutta kasaa jossain vaiheessa - toivottavasti en).

Sitten pöydän päällä on odottamassa vielä Leila Karjalaisen Tilastotieteen perusteet, jonka melkein kuulen huutavan: Ala avata minut, tai et voi edes elätellä toiveita pääseväsi ensi vuonna sisälle yliopistoon! Tänä vuonna katsastamassa käyty psykologian pääsykoe nimittäin osoitti, että se kirja täytyy aika hyvin lukea, jotta onnistuu kokeessa.. Jospa se avautuu vielä loman aikana..

Tänään yritin vieroittautua Kirotun Istanbulin maailmasta katsomalla lähes koko päivän uutta tv-sarjalöytöäni, Weedsiä (on muuten mahtava sarja:D!). Jospa ennen nukkumaanmenoa aloittelisin sitä Chboskyn kirjaa, kyllä musta nyt tuntuu että se vois onnistuakin!

Onko kellään muulla vaikeuksia tarttua uuteen kirjaan edellisen päätyttyä?

P.S. Mitäs teidän lukijoiden joululomaan kuuluu? Oletteko vielä lomalla vai joko on töihin lähtöä huomenna? Minä olen lomalla ensi viikon keskiviikkoon asti, sitten kutsuu taas kouluavustajan tehtävät :)
Minkäslaisia juttuja teidän paketeista paljastui tänä jouluna? Minulle tuli vähän katseltavaa, nimittäin Supernaturalin 5. ja 6. kaudet (yksi lempisarjoistani.. :)). Lisäksi sain jotain mukavaa käyttötavaraa ja vihdoinkin ulkoisen kovalevyn hajalle menneen tilalle (en itse saanut aikaiseksi sellaista ostaa..), nyt saa kuvat ja muut varmuuskopioitua sinne! Oli ihanaa olla läheisten kanssa pitkästä aikaa yhdessä, niin harvoin kokoonnutaan kaikki saman katon alle!

2 kommenttia:

 1. Mullakin on aina ongelmia sen kanssa, minkä kirjan luen seuraavaksi. Vuodelle 2013 kuitenkin olen haastanut itseni lukemaan hyllyyn kertyneitä kirjoja. Yleensä minulla on suunnitteilla, että haluan lukea jonkun kirjan, mutta sitten aina päädyn lukemaan sitä ennen jonkin toisen. Olen pitkittänyt George R. R. Martinin Korppien kestejä jo yli kuukauden, koska luin alta pois ohuempia kirjoja, mutta vihdoin tänään aloin lukemaan sitä.
  Bookhangover on todella tuttu juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma minulla.. Oman hyllyn kirjojen lukeminen on ollut suunnitteilla jo pitkään, mutta aina vaan muut kirjat kiilaa edelle :D Minäkin voisin tänä vuonna haastaa itseni lukemaan oman hyllyn kirjat, ei niitä nyt niin paljon ole että se mahdotonta olisi!

   Poista