torstai 6. joulukuuta 2012

Jouluisia ajatuksia itsenäisyyspäivänäHei kaikki ja hyvää itsenäisyyspäivää! Ajattelin nyt kirjoittaa vähän jouluisia juttuja, sillä joka vuosi itsenäisyyspäivänä perheelläni on tapana laittaa jouluvalot ja leipoa piparit, eli tämä on vähän niin kuin perheemme sisäinen joulunavaus.

Tänään oli mahdottoman kaunis ilma aamupäivällä, kun heräsin. Pakkasta oli jotain -23 ja ikkunasta näkyi huurteiset puut ja aurinko niiden välistä. Lähdin isän ja mummon kanssa käymään hautausmaalla ja samalla oli pakko napsia kuvia tästä ihanasta säästä. Tällä hetkellä rakastan talvea ja pakkasta vaikka kylmä onkin, ulkonakin käydessä piristyy ihan eri tavalla kuin joskus syksyn sadepäivinä.

Minulla on ollut mieletön joulumieli joulukuun alusta lähtien. Rakastan joulua ja vaikken mikään harras uskovainen olekaan, en sen vietosta luopuisi ikinä. Joulussa parasta on ajan viettäminen läheisten kanssa ja tietenkin ruoka. Myös lumi on olennainen osa joulua, en voisi ajatellakaan viettäväni joulua missään lämpimässä maassa lomamatkalla. On se vaan sellanen jouluinen tunnelma täällä kotimaan pimeyden, jouluvalojen ja lumen keskellä.

Itsenäisyyspäivä on aina mennyt rauhassa kotioloissa, ja niin se menee tänäänkin. Tänään on luvassa vielä Tuntemattoman sotilaan katsomista ja pipareiden leivontaa. Tuntemattoman katson joka vuosi ainakin osittain. Harmi, että se menee tänä vuonna osittain linnan juhlien kanssa päällekäin esitysajan muutoksen takia, eli varmaan juhlat menee sivu suun (koska isä haluaa katsoa varmaankin ehdottomasti mieluummin Tuntematonta kuin juhlia), tai sitten vaihtelen kanavia tasaisin väliajoin. Eivätpä ne linnan juhlat sinänsä kovin tärkeät mulle ole, mutta myönnän että ainakin niitä pukuja on kiva katsella ;D

Viime päivinä olen kuunnellut melko paljon joululauluja. Mielestäni kauneimpia joululauluja ovat Konsta Jylhän joululaulu ja Sylvian joululaulu. Varpunen jouluaamuna on myös ihana.

Tässä mielestäni oikein onnistunut, vähän raskaampi versio Konsta Jylhän joululaulusta JP Leppäluodon laulamana:


Nyt katsomaan tämän aamun Tonttu Toljanteri, joka on tallennettuna digiboksille. Jospa sen ehtisi ennen Tuntemattoman alkua katsoa! Toljanteri on ollut lapsuudesta asti ihan paras.

Mitä kuuluu teidän itsenäisyyspäivään? Onko tapana katsoa Tuntematon sotilas ja kenties Linnan juhlat, vai vietättekö päivän jotain muuta tehden?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti