tiistai 27. marraskuuta 2012

Kirjastosaaliita

Voi, niin kovasti kuin yritinkin, en pystynyt pysymään kirjastosta erossa ja lukemaan pelkkiä oman hyllyn kirjoja. Olen toivoton kirjastoaddikti. Rakastan kuljeskella kirjastossa ja katsella ja lueskella mielenkiintoisten kirjojen kansia ja sivuja. No, ehtiihän noita omiakin kirjoja vielä lukea, ei ne sieltä hyllystä minnekään katoa :)


Ensimmäiseltä kirjastoreissulta pari päivää sitten lähti mukaan nämä opukset:

Albert Camus: Sivullinen (jonka jo luin, mutta en osaa tehdä siitä arvostelua kun en ole ollenkaan hyvä tuommoisten monitulkintaisten kirjojen tulkinnassa!)
Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva (jo kauan lukulistalla ollut klassikko)
Banana Yoshimoto: N.P. (aivan uusi tuttavuus, mutta positiivisia mielipiteitä kuullut) 
Oddbjørn By: Memo (koska kiinnostaa, miten voisin oppia muistamaan paremmin - ja jos se toimii niin mikäs siinä!)
Charles Dickens: Saiturin joulu (kauan kiinnostanut lukea tämä tarina, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi)
Tuomas Milonoff, Riku Rantala: Mad Cook - kulinaristinen seikkailukirja

Tänään sitten tuli taas kamala hinku kirjastoon selaillessani kirjablogeja ja Goodreadsia, ja pitihän se lähteä. Lähinnä kyllä äänikirjoja menin katselemaan, mutta ei niitä lopulta tarttunut ollenkaan mukaan... Äänikirjat ovat minulta jääneet kokonaan kokematta, joten kysynkin teiltä: mikä on sinun mielestäsi hyvä tai kuuntelemisen arvoinen äänikirja? Haluaisin nimittäin tutustua tähänkin 'lukemisen' muotoon, vaikka olen aiemmin vierastanut äänikirjoja siitä syystä, että tuntuu, etten saa lukemisesta kaikkea irti jos en lue kirjaa itse.


Tänään tyhjentelin kirjaston hyllyjä näillä teoksilla:

Philip Pullman: Kultainen kompassi (monet ovat kehuneet ja toivon, ettei tämä tunnu joidenkin muiden nuortenkirjojen tapaan liian nuortenkirjamaiselta, sillä silloin en jaksa tätä lukea)
Suzanne Collins: Nälkäpeli - Vihan liekit (joo, sanoin aiemmin, etten pidä Nälkäpeli-hehkutuksesta, mutta haluan silti lukea sarjan loppuun ja kerrankin tämä oli kirjastossa saatavilla)
Elif Shafak: Kirottu Istanbul (koska näin tämän Italiassa kirjakaupan hyllyssä, ihastuin kanteen ja kirjotin nimen ylös kännykkään)
Rosa Liksom: Hytti nro 6 (herätelainaus pikalainojen hyllystä, en ole ennen Liksomia lukenut)
Sarah Winman: Kani nimeltä jumala (kerrankin meidän kirjastossa oli uutuus saatavilla! Monessa kirjablogissa on ollut erittäin postiivisia mietteitä tästä kirjasta, joten kiinnostaa kovasti)

Oletko lukenut jotain lainaamistani kirjoista? Mitä mieltä olit?

En käy näiden kimppuun kuitenkaan ennen kuin olen lukenut oman Kirjavarkaan loppuun, niin hyvältä se tunnustaa :)

4 kommenttia:

 1. Kirottu Istanbul on ainakin tosi hyvä, suosittelen tarttumaan pian! (Kirjavaraskin on mainio.)

  Kultaisen kompassin haluaisin lukea joskus, hyvä että tuli nyt muistutus itselle sen olemassaolosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hienoa jos Kirottu Istanbul on hyvä, sillä sen lukemista odotan tosi paljon :)

   Kultainen kompassi on ollut minullakin luettavien listalla jo vaikka kuinka kauan.. Sitäkin odotan innolla, että onko se yhtään samanlainen kuin olen ajatellut!

   Poista
 2. Sivullinen oli minulle pettymys, odotin siltä niin paljon. Dorian Grayn muotokuva jäi puolestaan aikoinaan kesken. Joku päivä voisi taas kokeilla sen lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pettymys voisi kuvastaa minunkin kokemusta Sivullisesta, tai sitten multa meni vaan jotain (pahasti) ohi. Kaikki oli sanonut, että onpa hieno kirja jne., mutta minä en sitten ehkä niin syvälle siihen hienouteen päässyt.

   Saa nähdä, miten Dorian Gray lähtee käyntiin minulla. Ei se onneksi hirmu pitkä ole, mutta nykyään ei jaksa kovin usein lukea loppuun kirjoja, joihin tyssää kiinnostus jo alussa.. Vielä en kuitenkaan osaa sanoa siitä mitään, en edes muista mistä se kertoo (hups)..

   Poista