tiistai 13. marraskuuta 2012

Day 17 – Favourite quote from your favourite book

Joskus tulee kirjoissa vastaan kohtia, jotka on pakko kirjoittaa ylös jotta ne muistaa tulevaisuudessa. Lukupäiväkirjani/kirjamuistikirjani syövereistä en kuitenkaan lempikirjojeni kohdalta löytänyt sellaisia tähän sopivia, mutta eräs kyllä löytyi. Vaikkei Tove Janssonin Kesäkirja lukeudukaan lempikirjoihini, jäi siitä mieleen eräs jotenkin mukava kohta, jonka olin muistikirjaankin kirjoittanut (kovin huonolla käsialalla tosin..):

Saaren alkuaikoina perhe yritti saada kummitusmetsästä karmivamman kuin se oli. Veneellä käytiin tuomassa kantoja ja kuivia katajia naapurisaarista, valtavia kappaleita rapissutta ja haaltunutta kauneutta, saaren yli raahattaessa ne taittuivat ja katkeilivat raivaten leveitä tyhjiä teitä sille paikalle asti, missä niiden oli määrä seistä. Isoäiti huomasi, ettei tästä mitään hyvää syntyisi, mutta ei puhunut mitään. Jälkeenpäin hän siivosi veneen ja odotti, kunnes toiset olivat kyllästyneet kummitusmetsään. Sitten hän meni sinne yksikseen. Ryömi hitaasti vesikuopan ja saniaisten ohi, ja väsyttyään meni maahan pitkäkseen ja katseli ylös harmaan naava- ja oksaverkon lävitse. Toiset kysyivät, missä hän oli ollut, ja hän vastasi että oli tainnut vähäsen nukkua.

Tove Jansson: Kesäkirja
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 1973
Sivuja: 143
Aluteos: Sommarboken
Suomentanut: Kristiina Kivivuori

P.S. Kommentointi on nyt helpompaa, sillä sanavahvistus on poistettu käytöstä! Minä pölhö en tajunnut, että se on päällä (inhoan niitä itsekin), mutta kiitos Leena Lumin huomautuksen se on nyt poissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti