perjantai 9. marraskuuta 2012

Day 14 – Favourite book of your favourite writer

Nyt pääsen sitten kirjoittamaan lempikirjoistani. Välillä tuntuu, etten ole lukenut tarpeeksi, jotta voisin tämän haasteen tehdä, sillä tbr-listalta löytyy varmasti kirjoja, jotka vielä joku päivä päätyvät lempikirjoikseni ja kirjoja, jotka sopisivat muiden päivien kohdalle. Monet yleisesti tykätyt kirjat ovat vielä lukematta, mutta pitää varmaan tehdä tämä haaste uudestaan sitten kun olen lukenut rutkasti enemmän kirjoja.. :)
Toivottavasti tästä ei tule kovin sekavaa tekstiä, sillä kuuntelen samalla Ylex'n nenämaratonia ja naurattaa välillä kovastikin :D Lempparikirjailijoistani kertoilin edellisessä postauksessa.

Cecelia Ahernilta lempikirjani on jo pitkään ollut Yllätysvieras. Se nauratti ja itketti. Se raivostutti ja turhautti. Se jätti erittäin hyvän mielen, kun suljin takakannen. Sitä oli mukava lukea, eikä kertaakaan tullut tunnetta, etten jaksaisi enää. Mitä muuta lempikirjalta voi vaatia? 

Muita lukemiani Ahernin kirjoittamia ovat The Book of Tomorrow, Ihmemaa, P.S. I Love You ja Tyttö peilissä. Yllätysvieras oli todellakin paras näistä. Uskallankohan koskaan lukea sitä uudestaan, entä jos se ei olekaan niin ihana seuraavalla lukukerralla? Tässä vähän perusteluja, miksi muut eivät yllä Yllätysvieraan tasolle: The Book of Tomorrowin juoni ei oikein sytyttänyt ja se jätti jotenkin nuortenkirja-fiiliksen, ehkä koska päähenkilö oli nuori. Ihmemaa oli ihan jees, muttei kuitenkaan niin hyvä kuin oli hehkutettu, lukeminen taisi takkuillakin välillä. P.S. I Love You oli positiivinen yllätys sen kannalta, että olin katsonut elokuvan ensin ja se oli mielestäni erittäin huono. Kirja kuitenkin oli sellanen semikiva, tosin päähenkilö ärsyttävä ja olihan se vähän lälly, mutta luulen että englanniksi luettuna toimi paremmin kuin suomeksi luettuna. Kaksi novellia sisältävä Tyttö peilissä ei ollut mieleeni, sillä en ole mikään novellien ylin ystävä. Ahernilta tekisi mieli lukea erityisesti Sateenkaaren tuolla puolen, joka englanniksi odotteleekin omassa hyllyssä. Ahern on myös siitä hyvä, että hänen kirjojaan on oikein mukava ja helppo lukea englanniksi.

Anna Gavaldalta lemppareitani ovat Kimpassa ja Karkumatka. Molemmat olivat sellaisia hyvän mielen kirjoja. Lisäksi olen lukenut Gavaldalta Viiniä keittiössä ja novellikokoelman Kunpa joku odottaisi minua jossakin. Jälkimmäistä on kehuttu, mutta minä pidän enemmän näistä romaaneista, kun en tosiaan novelli-ihminen ole. Viiniä keittiössä oli hyvä, mutta en tainnut tajuta siitä puoliakaan, kun luin sen niin 'nuorena' :D se ei myöskään jäänyt mitenkään erikoisesti mieleen, pitäisi ehkä lukea se uudelleen nyt kun on muutamassa vuodessa vähän viisastunut.. kai?

J.K. Rowlingilta parhaita ovat tietenkin Potterit, katsotaan meneekö uutuus niiden ohi - en kyllä usko. Pottereista on hyvin vaikea sanoa lempparia. Erlend Loen Supernaiivi on yksi lempikirjoistani, tosi hauska ja nopealukuinen kirja. Muitakin olen Loelta lukenut, mm. Muleum ja Hiljaiset päivät Nigellan lumoissa, mutta en tykännyt niistä niin paljon kuin Supernaiivista. Ajatuksia herättää Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa, jonka voisin myös luokitella yhdeksi parhaista lukemistani kirjoista. Hosseinin toinen romaani, Leijapoika, on vielä lukematta, mutta haluaisin senkin lukea pikimmiten.


Taisin nyt kirjoittaa aika yleisesti lempikirjoistani, en vaan osaa nimetä yhtä lempikirjaa tai kirjailijaa :)

Ja eikun metsästämään lisää lempikirjoja!

Tänään oli tarkoitus lukea koko päivä lenkin jälkeen Vuorovetten prinssiä, mutta jumituinkin katsomaan telkkaria ja puhumaan maratonipuhelun kaverin kanssa.. No, huomenna uusi päivä! Muokkasin muuten ulkoasua, kun kyllästyin valmispohjaan. Banneri pitäisi vielä vääntää, saa nähdä milloin saan sen aikaiseksi, sillä en ole kovin vakuuttunut bannerintekotaidoistani.. :)

2 kommenttia:

 1. Meilläpä on monta yhteistä lempparia; Potterit, Supernaiivi (Loelta olen lukenut myös Tosiasioita Suomesta mutta se ei ollut mielestäni läheskään yhtä hyvä kuin Supernaiivi) ja Tuhat loistavaa aurinkoa. Leijapoika odottelee täälläkin luettavien listalla.

  Gavaldan kirjoja on pitänyt jo pitkään lukea. Hyvän mielen kirjat kuulostavat aina houkuttavilta. Nyt laitoin myös tuon Ahernin Yllätysvieraan lukulistalleni, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että on samoja suosikkeja! Minä en ole lukenut Tosiasioita Suomesta, mutta ehkä luen sen vielä joskus. Kaverikin sanoi, ettei se ole yhtä hyvä kuin Supernaiivi.

   Kannattaa lukaista tosiaan Gavaldaa ja Ahernia, ainakin minä tykkään paljon ja olisi mukava kuulla, mitä mieltä sinä olet!

   Poista