maanantai 20. elokuuta 2012

Sophie Kinsella: Himoshoppaajan vauva

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2008
Sivuja: 379
Alkuteos: Shopaholic & Baby (2007)
Suomentanut: Kaisa Kattelus

Rattaiden kangas on maastokuvioista khakia, ja ne ovat kuin mikäkin jättimäinen Action Man -lelu.
 "Näissä on siis nivelrunko", Luke sanoo kiinnostuneena. "Miten se vaikuttaa kääntöympyrään?"
 Herranen aika. Eivät rattaat ole autoja.
 "Tämän mallin kääntöpyörä on aivan ylivoimainen muihin nähden." Stuartin silmät kiiluvat, kun hän esittelee rattaita. "Soturi on maastomallinen Humvee. Näettekö tämän jousitetun akselin?"
 "Soturi?" toistan kauhistuneena. "Ei me hankita rattaita, joiden nimi on Soturi!"

Himoshoppaaja-sarjan seitsemäs osa on edeltäjiensä tapaan hauska lukukokemus. Aiemmista kirjoista tuttu Becky Bloomwood saa nyt omien ostoksiensa lisäksi tehdä ostoksia, tai ehkä sijoituksia kuten Becky niitä välillä kutsuu, myös tulevalle vauvalle - ja kaikista ostoksistahan ei tarvitse aviomies Lukelle hiiskua. Vauvan syntymään on enää vähän aikaa, kun Becky alkaa epäillä, että hänen varsin oudosti käyttäytyvällä miehellään olisi suhde heidän synnytyslääkärinsä Venetia Carterin kanssa. Miten nyt käy avioliiton ja suunnitellun perhe-elämän? Kaiken lisäksi Lukella on vielä vaikeaa aikaa töissä.

Tämä oli mukava kirja, vaikka Himoshoppaaja aiheena alkaakin vähän kulua. Jokaisessa kirjassa kun kuitenkin käsitellään sitä tuhlausta, eikä Becky tunnu koskaan oppivan, ettei rahaa ihan kaikkeen tarvitse laittaa. Tähän romaaniin oli kuitenkin saatu mukavasti uusia juttuja - vauvan tulo ja miehen syrjähyppyepäilyt. Venetia Carter -juttu toi viihdyttävyyttä kirjaan, kamala eukko! En pystynyt laskemaan kirjaa käsistäni, ennen kuin sain tietää, onko heillä se suhde vai ei ja miten se asia ratkeaa.

Kaiken kaikkiaan mukava ja nopealukuinen kirja. Ei mikään maata mullistava, mutta ei kaikkien täydykään olla, kunhan on viihdyttävä!

(Lätkin näitä tähtiä sitten aika mielivaltaisesti, silleen kuin siinä vaiheessa sattuu tuntumaan - esim vanhaa lukupäiväkirjaani lukiessani mietin, miten nyt noin paljon tähtiä olen jollekin kirjalle antanut..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti